DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
 

De Reuzen komen naar Antwerpen op 19, 20 en 21 juni 2015. Wat er waar gaat gebeuren weten we niet, maar wie in Antwerpen is kan hen niet missen. De Reuzen zijn altijd mooi om naar te kijken, ook wanneer ze slapen. Maar als je hen wil volgen op hun route door de stad, kom je best overdag.

De Reuzen zijn er voor iedereen, ook voor kinderen! We verwachten erg veel fans, dus hou er rekening mee dat het druk zal zijn. Trek voldoende tijd uit om langs te komen en ga zelf op zoek. Het is het leukst als je De Reuzen zelf ontdekt.

Kom met de fiets, we voorzien grote fietsstallingen op de Groenplaats en in Park Spoor Noord. De route van De Reuzen doe je best te voet. Natuurlijk kan je ook met het openbaar vervoer komen. Autorijden wordt heel moeilijk in de stad die dagen. Laat je wagen achter op een Park & Ride aan de rand van de stad.

De Reuzen zijn helemaal gratis en voor iedereen, dus je hoeft geen tickets te reserveren!

Natuurlijk kan je tijdens het bezoek van De Reuzen ook overnachten in Antwerpen en deze Zomer zijn er nog heel wat andere leuke dingen te doen in de stad.

Vragen? Je vindt ons in het infopunt op de Grote Markt en in het Centraal Station of je kan ons bereiken via 078 15 62 63.

 

Oma Reus reist al slapend door de ruimte, tussen twee wolken van De Melkweg. Op haar reis doorkruist ze de muur van Planck*. Haar geest dwaalt zachtjes van ster naar ster, terwijl haar lichaam al hier is en uitrust.

Ze woont achter de grote explosie miljarden jaren geleden, de Big Bang. In deze onbekende, immense wereld leven De Reuzen. Soms reizen ze samen naar de aarde. Soms reizen ze naar Antwerpen ...

De lieve oma heeft veel herinneringen. Mooie, oude verhalen die ze aan iedereen wil vertellen.

 

* Max Planck, Nobelprijswinnaar fysica in 1918, is een van de grondleggers van de kwantumtheorie. De muur van Planck is de grens van de kennis over het heelal.

 
 

Herinner jij je De Reus en zijn Afrikaanse vrienden die Antwerpen in 1998 op stelten zetten? Heb je de Sultan der Indiën en zijn Olifant-die-door-de-tijd-kan-reizen gezien in 2006? Was jij erbij toen De Kleine Reuzin een heerlijke douche nam op het Sint-Jansplein of toen De Duiker in 2010 werd opgevist uit het Kattendijkdok?

Als De Reuzen op bezoek komen, is dat iets heel bijzonder voor de stad. Ze houden honderdduizenden mensen in de ban en hun bezoek zindert nog jaren na.

De lilliputters van Royal de Luxe brengen dit jaar samen met De Reuzen opnieuw een bezoek aan Antwerpen, een moment dat té mooi is om te missen. Iedereen die ooit eerder een Reus tegen het lijf liep, weet dat hij op 19, 20 of 21 juni in Antwerpen moet zijn!

 

Lees hier meer over de geschiedenis van De Reuzen en Royal de Luxe.